Martom hibrid bejárati ajtók

Az ajtó a házunk névjegye. Előrevetíti mi várható bent. A nagykövete és egyben védelmezője az otthon melegének. Mielőtt átlépjük a ház küszöbét, az ajtóval találjuk szemben magunkat. Az ajtó üdvözli a vendégeinket.

A Martom hibrid ajtók ötlete a különböző anyagok intelligens összekapcsolásán alapul, az optimális tulajdonságok kihasználása érdekében. Így kihasználható az anyagok előnye, és egyben kiiktathatók a hátrányok. A piacon számos bejárati ajtó típus található. A legnépszerűbbek a fa, alumínium, acél és műanyag ajtók. Minden anyagnak ezek közül meg van az előnye, és a hátránya is, amik megmutatkoznak az ajtó tulajdonságaiban és árában is.

A Martom a fa és a horganyzott, fóliázott acél lemez összekapcsolása mellett döntött, ahol a kitöltés befecskendezett legsűrűbb PUR hab.

Fából készül a tok belseje, és a szárny szélei. Ez kiváló szigetelést, termikus stabilitást, merevséget és könnyű szerkezetet biztosít. A fa védve van az időjárási hatásoktól a ráhelyezett lemez által, ami pluszba merevíti és javítja a mechanikus tulajdonságait. A tok készülhet alumínium profilból is hőhídmegszakítóval, akár 90mm-es vastagságban. A hibrid technológiának köszönhetően egyrészről egyedi hőszigetelés érhető el Ud=0,56 W/m2K, másrészről magas betörésvédelmi osztály és tűzgátlás.